Alukan brengt nieuw plakplaat isolatieconcept voor prefab dak uitmondingen op de markt

Vernieuwde wetgeving op het gebied van EPC normen heeft er toe geleid dat er dikkere isolatieplaten rondom de uitmonding van prefab schoorstenen worden geëist. De bouwkundige sparing ter plaatse van de gecombineerde uitmonding van de prefab schoorstenen is hierbij een belangrijk aandachtspunt geworden.

De engineers van Alukan hebben voor deze ontwikkeling een nieuw concept bedacht. Door bij hellende/platte daken een polystyreen deel in de plakplaat of het indekstuk te plaatsen, wordt een uitstekende isolatie bij de prefab uitmonding bereikt. In dit isolatiedeel worden overmaatse sparingen van de buizen van de prefab uitmonding gemaakt. Op deze manier worden kosten op de bouw gespaard én is het warmtelek bijna geheel geëlimineerd.

Op de foto’s ziet u een voorbeeld van een klantorder waarbij dit nieuwe concept is toegepast.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van ons nieuwe plakplaat concept voor prefab dak uitmondingen? Neem gerust contact met ons op!

Relevant nieuws

Heeft u een project in de planning? Wij maken graag een ontwerp en offerte voor u!
Menu