Alukan is een bedrijf in de Noordwesthoek van Overijsel, viert dit jaar haar 30-jarige jubileum en is gespecialiseerd in het produceren van schachtmaterialen en dakkappen voor het transport van rookgassen en ventilatie systemen. Alukan hanteert hierbij het bedrijfsmotto; doe wat je belooft en zorg voor kwaliteit in de productie met daarbij een concurrerende prijs.

CE-certificering Alukan

Al onze rookgas voerende producten zijn voorzien van een CE certificaat. Dit is een kwaliteitsmerk op basis van een Europese (CE EN 1856 deel1) norm waar ook de productie zelf een onderdeel is van het Factory Production System. Kortweg betekent het dat het gehele proces van de inkoop van grondstoffen tot de uitlevering van producten met of zonder montage en montagehandleiding onderdeel is van het CE-keurmerk. Ook is de certificaathouder zelf gewaarmerkt als een bedrijf dat niet alleen kwaliteit produceert, maar ook een kwalitatief productiebedrijf is en daarmee gerechtigd is om testen uit te voeren die op basis van deugdelijke rapportage onderdeel kunnen worden van het CE-keurmerk.

Alukan klembeugels

De klembeugels zijn oorspronkelijk ontworpen als onderdeel van het CLV-systeem om de montage van 2 delen van een CLV-systeem horizontaal degelijk te fixeren bij gebrek aan wanden in de ruwbouw. Ze zijn dan ook in meerdere diameters beschikbaar waaronder de 80 mm versie. Deze is uitermate geschikt om een metalen mof- en spie eind trek vast aan elkaar te verbinden waardoor er een duurzame en stevige bevestiging ontstaat. Om de trekvastheid te testen is een gewicht van 120 Newton als schok aan een mof-spie-verbinding in een testopstelling blootgesteld. Als je deze testopstelling door vertaalt naar de drukken die ontstaan tijdens ontbranding in een c.v. verbrandingskamer, komt dit ongeveer neer op een 25-voudige blootstelling.

Bij montage van deze klembeugels op een aluminium aansluitleiding van 80 mm naar een cv toestel ontstaat dus een zeer trek vaste verbinding en daarmee een duurzame en stevige bevestiging van de metalen aansluitleiding van het cv-toestel.

Soms is veiligheid simpel!

De buisverbinder in testopstelling

 

Relevant nieuws

Heeft u een project in de planning? Wij maken graag een ontwerp en offerte voor u!
Menu