Vijftal woonblokken aan Da Costakade in Utrecht voorzien van nieuwe overzet dakkappen

Optimale samenwerking in renovatieproject Nijmegen
10 mei 2016
Alukan voert onbemande dak inspectie uit met behulp van drone
30 oktober 2016

Vijftal woonblokken aan Da Costakade in Utrecht voorzien van nieuwe overzet dakkappen

Opdrachtgever: SW B.V. Regio West- Amsterdam

Uitvoering: voorjaar/zomer 2016

In de Dichtersbuurt te Utrecht staan in de Da Costakade, Huijgenstraat en P.C. Hooftstraat een vijftal woonblokken. Op de daken van deze woonblokken staan 102 overzet dakkappen over gemetselde schoorstenen. Alukan heeft deze dakkappen afgelopen voorjaar/zomer vervangen voor een geheel nieuwe in RAL-kleur gemoffelde aluminium variant.

In de oude situatie waren de woonblokken voorzien van polyester dakkappen. Als onderdeel van een volledige renovatie van de daken, is Alukan door de opdrachtgever gevraagd om deze in slechte staat verkerende kappen te verwijderen en te vervangen voor een nieuwe antracietgrijze aluminium variant. Gezien het aantal, de verschillende functies en het onderlinge maatverschil, hebben technici van Alukan al deze varianten samengebracht in één universeel concept.

De eerste proefkap is begin maart gerealiseerd. Na kleine aanpassingen in het concept, zijn midden mei de oude overzet kappen verwijderd. Eind mei is Alukan gestart met de seriematige montage van de nieuwe kappen. Naar verwachting zullen de werkzaamheden ruim voor de zomer 2016 afgerond worden.

Onafhankelijk van maat, aantal of inhoud, Alukan biedt maatwerk voor zowel kleinere als grotere projecten.

Dichterswijk UtrechtDak van één van de blokdelenEén van de te vervangen schoorstenenProefkap in opbouw, montageframe staat, bovendeel en zijpanelen volgen nogMontageframes gereed voor verzendingIngepakte bovendelen met zijpanelen gereed voor verzendingIngepakte bovendelen met zijpanelen gereed voor verzendingEerste blok met nieuwe kappen gereed