Alukan voert onbemande dak inspectie uit met behulp van drone

Dit jaar is Alukan gestart met het gebruik van drones als hulpmiddel bij het inspecteren van moeilijk bereikbare daksituaties. Met deze onbemande vliegtuigen is Alukan in staat om vrijwel iedere omgeving te bereiken en te inspecteren. Met dit alternatief op bemande technische inspecties, brengt Alukan op een uiterst kostenefficiënte en veilige manier ieder systeem of object in beeld.

Ook dak overzichten met daarop de uitmonding of intrede van luchttoevoer openingen zijn snel en daardoor kostenefficiënt uit te voeren. Daarnaast biedt Alukan de mogelijkheid om met behulp van drones foto’s en video’s te leveren van opgeleverde (of in aanbouw zijnde) complexen. Een uitstekende manier om acquisitie mee te plegen!

Hieronder ziet uit een voorbeeld van een opdrachtgever die u voor is gegaan. Het is een bouwkundige schoorsteen in een achtertuin van een hotel in het centrum van Amsterdam. Gezien de hoogte van ongeveer 35 meter en een diameter van 6 meter van deze schoorsteen en de moeilijke toegankelijkheid van een hoogwerker met die reikwijdte, is gekozen om de situatie van de uitmonding met een drone inzichtelijk te krijgen. Hieronder ziet u een korte video van het resultaat van deze drone opname.

Benieuwd of een drone inspectie, uitgevoerd door Alukan, een oplossing biedt voor uw project? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

Menu