Collectieve rookgasafvoer voor zestien woonblokken in Arnhemse ‘Malburgen’

Opdrachtgever: Klein Poelhuis Hengelo & Van der Sluis verwarming Genemuiden

Uitvoering: Voorjaar/zomer 2015

In de Arnhemse wijk ‘Malburgen-west’ is afgelopen zomer een zestiental woonblokken door Alukan voorzien van een collectieve rookgasafvoer. De woonblokken die te herkennen zijn aan hun naoorlogse uitstraling, zijn vier etages hoog en hebben een plat dak. Tot voorheen zorgde een moederhaard voor de verwarming en een geiser voor het benodigde warm water in de woningen. Afgelopen voorjaar is er hard gewerkt om hier verandering in te brengen. De woningen zijn zowel van binnen als van buiten volledig gemoderniseerd. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat alle woningen inmiddels een energielabel-A zijn toegekend.

In opdracht van twee installateurs heeft Alukan voor de nieuwe moderne cv-ketel een collectieve rookgasafvoer geleverd en geïnstalleerd. Vanwege een zeer krap tijdschema is er gekozen om het project onder te verdelen tussen twee installateurs. Dankzij deze aanpak was het mogelijk om het project af te ronden voor de terugvoer van de tijdelijke gunstige 6% btw-regeling. De monteurs van Alukan zijn in opdracht voor beide installateurs werkzaam geweest bij de verschillende woonblokken. De geleverde CLV-systemen zijn afhankelijk van het woningtype in een nieuwe schacht in de keuken of de hal gemonteerd.

De installatie van de collectieve rookgasafvoer is gevolg van een snel voortzettende renovatiegolf binnen de bouwsector. Ondanks het relatief korte tijdschema is het project succesvol afgerond.

Menu