Optimale samenwerking in renovatieproject Nijmegen

Opdrachtgever: Installatie bedrijf de Leeuw- Beneden Leeuwen.

Uitvoering: voorjaar 2016

In Nijmegen Neerbosch-Oost worden drie woontorens van WBV Talis grondig gerenoveerd onder het motto ‘Toekomst geven aan bestaand bezit’. In opdracht van installatiebedrijf ‘De Leeuw’ plaatste Alukan nieuwe rookgasafvoersystemen en afblaas mechanische ventilatiesystemen in de 1e woontoren.

In het voorjaar van 2016 zijn de woningen van de eerste woontoren gemoderniseerd en comfortabeler gemaakt. Aankomende zomer (2016) volgt een meer uitwendige renovatie en wordt de uitstraling van het gebouw ook gemoderniseerd. In de oude situatie werden de woningen doormiddel van een ketelhuis op het dak voorzien van warmte en warm water. Na de sloop van een oud asbestkanaal, welke diende als natuurlijk ventilatiekanaal, kwam er ruimte vrij voor het plaatsen van een Alukan CLV-systeem. Direct naast dit systeem is een sparing geboord voor een nieuw afblaas MV-kanaal. De beide schachtkanalen monden uit in een prefab schoorsteen, gezamenlijk met een rioolontspanning.

Alukan is dankzij jarenlange ervaring gespecialiseerd in dergelijke projecten. Het is telkens de uitdaging bij deze projecten om een goede planning te realiseren waarbij de belasting in overlast en tijdsduur voor de bewoners tot een minimum wordt gebracht. Bij veel renovaties blijven de bewoners namelijk in hun woningen gehuisvest.

Bouwkundig aannemer ‘De Variabele’ uit Elst heeft bij dit project een bewonerskalender ontwikkeld. Deze kalender is aan elke bewoner uitgereikt. Op de kalender staan per dag de verschillende activiteiten vermeld met het aantal ingezette medewerkers en de mate van overlast voor de bewoner. De transparantie en duidelijkheid die daarmee wordt gecreëerd voor de bewoners wordt als zeer aangenaam ervaren. Zowel de bewoners, als de betrokken partijen bij dit project, zijn zeer tevreden over het project en de nieuwe installaties. Een optimale samenwerking met bewoners en uitvoerders!

Voor een impressie van de kanalen en kappen die bij dit project zijn geïnstalleerd, kunt u de fotogalerij bekijken.

Menu